„Ако искаш светът да се промени – самият ти стани промяната.“
                                                                       /Махатма Ганди/

От както станах баща имам една мечта, светът да стане по-добро място за живеене за моите деца и внуци. Натуралните ръчноизработени сапуни сбъдват мечтите ми. Чрез тяхното производството, аз и моето семейство, открихме очарованието на истинските продукти. Научихме се да живеем в един по-чист свят.

 

КОИ СМЕ НИЕ

 

Веднъж ме попитаха, защо не влагам парфюми и ароматни композиции в сапуните ни? Защо не ги произвеждаме от готови продукти, както ги произвеждат останалите. И аз им отговорих : „Вие сте луди?! Нали, ако го правя по този начин, ще тровя преди всичко себе си и децата си.“

Вярвам, че естественият сапун, произведен от добре подбрани съставки, изчиства както  кожата, така и сетивата ни. За това го създавам от растителни масла, билки и натурални добавки,  използвайки метода на студения процес. По този начин се запазва натуралния глицерин в него. Имено той, натуралният глицерин, успокоява и омекотява кожата.

При изработването на рецептите съм се подбирал съставките, които са най- полезни за кожата – основно билки и етерични масла. Натуралните сапуни ВИВ съдържат най-добрите съставки за кожата, предоставени от самата Природа.

Когато произвеждам сапуни аз се ръководя от следните принципи:

  • Да се използва  силата на истинската природа, за да се чистят, успокояват, лекуват и защитават кожата и сетивата ни.
  • Да се използват пресни, устойчиви съставки, които са здравословни, безопасни, естествени и ефективни при грижата за кожата на лицето, тялото и ръцете.
  • Да създадем бизнес, който да се ръководи от нашите основни ценности за здрава кожа, здравословен начин на живот и здрава планета.
Плъстени сапуни
raft-sys-naturalna-kozmetika

ПРАВЕТЕ НЕЩАТА, КОИТО ВИ ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИ!

Viv-rabotilnica
Plamen

ИСТОРИЯ


„През лятото на 2012 години на Пазар на Занаятите във Варна, съвсем случайно си купих натурален, ръчно изработен сапун. Честно казано, първоначално мислех, че съм го направили най-вече заради продавачката, но скоро разбрах, че не е било така. В банята усетих един ненатрапчив, дълбок аромат, който не можех да забравя. Ръцете и тялото ми бяха меки и идеално хидратирани. И всичко това благодарение на това малко и ароматно късче сапун.“ Така Пламен описва началото на любовната игра между него и натуралните, ръчно изработени сапуни. И така, той решава да загърби успешната си кариера – до този момент той е предприемач в сферата на строителството.
„Започнах в нашата кухня. Месеци наред прекарвах затворен в тестове и изследвания, търсейки най-точните съставки, за да създам най-добрите формули, които са основна част от асортимента днес.“
За да установи качествата на всяко едно масло, Пламен ги е пробвал в отделни рецепти. „По метода на проба – грешка. Тестваш и напредваш. Не можеш да разбереш на момента, като при един сладкиш например. Сапунът изисква повече от месец, за да узрее и да разгърне същинските си качества. При студения метод за производство на ръчно направени сапуни, важи същото правило като при виното: колкото по-стар, толкова по-хубав.“
За дългия и специфичен процес Пламен говори с вдъхновение : „Първо трябва да имаш желание. Трябва да гориш. Тук създавам, след това се прибирам у дома и чета. Можеш да експериментираш безгранично и точно това е много зареждащо.“
Първите, които повярвали в него били организаторите на Фермерски пазар Варна. Там той реализира първите си продажби.

Първи фермерски пазар 2012г. – Моята Еко Коледа 2013г.
През 2015г. Пламен решава да създаде първата в България регистрирана работилница за домашен сапун. Така Пламен реализира идеята си да сътвори място, което да доставя радост на сетивата. С влизането в работилницата, те обгръщат красота и аромати, и времето сякаш спира.
Всички негативни емоции са останали пред вратата и се потапяш в море от ухания.

Работилницата ни за сапуни е отворена през цялата година и всички са добре дошли.
Когато сте във Варна, заповядайте при нас на адрес:
ул.Хан Аспарух 30 /в гръцката махала, близо до Шишковата градинка/.
Можете да се свържете с нас на тел: 0879 991 318 !